Jump to content

Recommended Posts

My PC will be running along fine and then the blue screen appears and a memory dump occurs. I have not upgraded/changed any hardware recently.

 

 

 

 

 

Operating system:Microsoft Windows XP (32 bit) Service Pack 3

System root: C:\WINDOWS

Available physical memory: 2047 MB

CPU: Intel® Pentium® 4 CPU 3.40GHz

Drive Info:

C: 465.75 GB

Internet Explorer: 8.0

Share this post


Link to post
Share on other sites

The blue sceen error suddenly came up again when PC was running fine. I analyzed using "WhoCrashed" program and the results are below. Not very specific as to what the problem is.

 

On Sun 1/5/2014 6:54:44 PM GMT your computer crashed

crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini010514-02.dmp

This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0xB47D)

Bugcheck code: 0x1000000A (0x94B5B, 0x1C, 0x1, 0xFFFFFFFF804E247D)

Error: CUSTOM_ERROR

file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe

product: Microsoft® Windows® Operating System

company: Microsoft Corporation

description: NT Kernel & System

The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.

 

 

 

 

 

 

 

Operating system:Microsoft Windows XP (32 bit) Service Pack 3

System root: C:\WINDOWS

Available physical memory: 2047 MB

CPU: Intel® Pentium® 4 CPU 3.40GHz

Drive Info:

C: 465.75 GB

Internet Explorer: 8.0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not very specific as to what the problem is.

 

Agreed! Did you do anything that might have triggered these BSODs. Things like:

 

Updated a specific driver.

Applied a batch of Windows updates?

Installed a new program?

 

You could also:

 

Check your event viewer for any associated criticals and/or errors that might provide additional insight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Event Type: Error
Event Source: DCOM
Event Category: None
Event ID: 10005
Date:  1/6/2014
Time:  8:21:21 PM
User:  NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer: DAD
Description:
DCOM got error "The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it. " attempting to start the service BITS with arguments "" in order to run the server:
{4991D34B-80A1-4291-83B6-3328366B9097}

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi shelby_1! :)

1) Go to services (start-run: services.msc - press enter), check the if bits (background intelligent transfer service) service is disabled

2) Scan your system with these softwares (and let us know if they find anything):

Full scan with your antivirus

adwcleaner (click)

Junkware removal tool (click)

superantispyware free (click)

sophos virus removal tool free (click)

MBAM free (click)

stinger 32 bit (click) or stinger 64 bit (click)

(according to your windows BIT version)

MS Safety Scanner 32 bit (click) or MS Safety Scanner 64 bit (click)

(according to your windows BIT version)

3) try to launch sfc /scannow from command prompt - Windows xp cd needed (and let us know if it finds anything)

4) Have you installed any new softwares in these past days?

5) try to start your pc in safe mode and see if it happens the same. If it works in safe mode, try a clean startup

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...