Jump to content

Recommended Posts

I have Microsoft Windows XP Professional version 2002 Service Pack 3
 

This is strange because the web cam previously worked on the system. I have uninstalled, clean outed system files many times and tried to re-install it again and it keeps retuning the following error:

RegSvr32 fails to register “C:\Program Files\Creative\Creative WebCam\WebCam Center\CTEffectsFilter.ax

 

 

Please how can I resolve this error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1, check your system for Trojans or viruses. This type of program, in order to modify system control systems often do not responsibly, so as to cause the operating system exception. Common information security awareness should be enhanced, for unidentified executable program must not curious.

 

2, updating operating systems, operating system installation program copies the correct version of system files, modify system parameters. Sometimes the operating system itself will have a BUG, be aware that installing official release upgrades.

 

3, try to use the latest official version of the applications, Beta version, the trial version will have a BUG.

 

4, delete and then re-create the files in the Winnt\System32\Wbem\Repository folder: right-click my computer on the desktop, and then click Manage. In the "services and applications", click Services, and then shut down and stop the Windows Management Instrumentation service. Delete all the files in the Winnt\System32\Wbem\Repository folder. (Please create a backup copy of these files before they are deleted. ) To open the "services and applications", click Services, and then turn on and start the Windows Management Instrumentation service. When the service is restarted, based on the information provided in the following registry key to re-create these files: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WBEM\CIMOM\Autorecover MOFs

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 I have run scans forTrojans or viruses using avast / Anvi Smart Defender > No threats

2.I have no xp software
3.Doubtful I will upgrade at this point  waiting for next year in  April
4.To Scared that I will miss up the computer

May just buy newer web cam
or will keep searching for answers
any other suggests are appreciated :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK ....I looked into the suggestion of stopping and restarting files on windows management Inst.I read the Description for windows management Inst(See Attached files) Says if the service is stopped most windows based software will not function properly ......That sounds like a disaster  :o
 

post-5031-0-08188900-1384009575_thumb.jpg

post-5031-0-21829100-1384009591_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

The error displays at the same place everytime I try to install the web cam wth the CD
At the 19% of installing the web center.
I get RegSvr32 fails to register “C:\Program Files\Creative\Creative WebCam\WebCam Center\CTEffectsFilter.ax.

I click ok on the error box,it diappears,then the installation moves to 20% & I get the same error message again
RegSvr32 fails to register “C:\Program Files\Creative\Creative WebCam\WebCam Center\CTEffectsFilter.ax.
I click ok on the error box & it diappears again for the last time

The progress continues wtih the installation of user gudie and then the driver.

On the CD command,I plug in the cam cord into the USB port
 

The Cam Icon appears on the desktop with web cam light now on.
I open up the web cam,it opens I click on capture and it displays the cam screen.
On the cam screen it says Web camera waiting to plug in.
A message from Microsoft appears(A Box) saying web cam ex. has experienced a problem and must close.
In the BOX there are 2 places to click on

1.  to report problem to Microsoft(Send)  or 2. Don't send
I can click on either choice of the message & the message disappears,then web cam screen closes(disappears).

I failed to mention that this Creative webcam came with

Sound Blaster(audio sound system) and Im not using it now

I can start the cycle again and it will do the same thing...  over and over :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the error message when  I open up the web cam,
I click on the web cam icon
it opens I click on capture and it displays the cam screen.
On the cam screen it says Web camera waiting to plug in.

This is the error message that appears after I open up the web cam,

 

Heres a screenshot of the message
In the white area it would say
web cam ex. has experienced a problem and must close.

post-5031-0-97514100-1384275091_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank u for the driver..... I'll try it
In my first post I wrote
I have Microsoft Windows XP Professional version 2002 Service Pack 3..(I made a error)
That was my old tower that died in Aug of this year>>>this tower has XP service pack 2
Will be installing service pack 3.... shortly
This may be the problem..Will keep u posted

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

You can try following :

1, Download this files http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=24417

    Reinstall Creative WebCam driver. I suggest you  to this page, mathce your webcame type, download the latest driver.http://support.creative.com/Products/Products.aspx?catid=218

    You said you don't use Sound Blaster now, if you disable it, please enable it first.

 

2, If step 1 cannot work.

    View this page http://advancedfix.com/windows-exe-files/how-to-fix-cteffectsfilter-ax.html#.UorV6sRkMgI, download the tool try to repair your problem.

 

3, If step 2 still canot work.

    Seek help from Creative support team. Or view its forum http://forums.creative.com/forumdisplay.php?f=9

Share this post


Link to post
Share on other sites

CD INSTALLED >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>STEP ONE DONE
I did get the driver installed from the CD finally
.
Their was a couple of other times that the driver was installed from the CD & working.
So when I would get the error 
RegSvr32 fails to register “C:\Program Files\Creative\Creative WebCam\WebCam Center\CTEffectsFilter.ax
I would uninstall both the web center and the driver together
The error is still appearing.The web center is not installed & is not in the program population
but the driver is now appearing in the population now

************************************************************************************

SOUND BLASTER
I cannot reinstall sound blaster because the speakers are in the trash

I'm using a USB sound card with dell speakers
***************************************************************************
I'll take a look at the forum link Maybe I can get some ideas on how to get around the ERROR
RegSvr32 fails to register “C:\Program Files\Creative\Creative WebCam\WebCam Center\CTEffectsFilter.ax

to get the WEB CAM program in the program population with a size #

I'm registered 2 the creative forum

Share this post


Link to post
Share on other sites

CAN anyone tell me how to unregister these errors ..STEP BY STEP

Please tell me the phrase to enter into Run to unregister

 

DURING THE INSTALLATION OF THE WEB CAM I GET THESE ERRORS

RegSvr32 fails to register “C:\Program Files\Creative\Creative WebCam\WebCam Center\CTEffectsFilter.ax

RegSvr32 fails to register C:\Program Files\Creative\Creative WebCam\WebCam Center\CTFramer grabber

 

I HAVE  XP / SERVICE PACK 3
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi joe11.

I see that you have already asked this question, and not only in this forum.

Could you provide the exact steps when you are trying to install the software for your creative webcam nx ultra?

What's the exact model/name of your webcam?

Share this post


Link to post
Share on other sites

CREATIVE ULTRA LIVE (2002) with CD
Here is the driver that is on the CD software I have & use >>>> 1.0.10.1213

I took the cam - installed the cam - it worked at the end of April 2014 on a another tower at a Community Center just  like the one I have.They gave me one of there towers in 2013
This cam worked on my tower for about 6mts 7/2013 than it stopped working

- still trying 2 reinstall as of today

DURING THE INSTALLATION OF THE WEB CAM I GET THESE ERRORS
RegSvr32 fails to register “C:\Program Files\Creative\Creative WebCam\WebCam Center\CTEffectsFilter.ax

RegSvr32 fails to register C:\Program Files\Creative\Creative WebCam\WebCam Center\CTFramer grabber
 

PLEASE READ CAREFULLY

ERROR Shows up at 24% of the installation
I click OK & it goes away 2nd error shows up at 49% then jumps too 99%
it installs then installs the drive then asks for u to plug in the device
The light goes on the Cam
The icon installs on the desktop.

Once I click on the icon it opens up the cam
The cam is not in the populated in programs
(Revo a Uninstall program I have shows only the driver)
TAKE A LOOK AT THE SCREENSHOTS BELOW
I get these errors ... in order of errors
1st error> I click on> click here I get 2nd error
2nd error I click on...click here I get 3
rd error



the md5 hash is correct.. for Regsvr32 file

 

I have been told too do these things
1.I have been told I need to reinstall XP

I'm running on admi/my name
No I don't have a XP CD

Finding someone with a XP disc is always possible

      

2. Unregister and register file
 

Im searching for instructions on how to
manually unregistered the files then manually re-register them.

 Run CMD

But I don't know the path to type in the black box to unregister
I have tried a couple of combinations - I get not internal - external command

STEPS ON UNREGISTING AND THAN REGISTERING

Need  the full name I will be using to unregister so I can paste in the
Command Prompt.

I USE
CCleaner 

Avast
Malwarebytes
Sypbolt
Hitman Pro

 

Or u may have another idea on how too fix this problem using the tower I have

 

Your thoughts


 

post-5031-0-81138900-1399603322_thumb.jpg

post-5031-0-54167800-1399603350_thumb.jpg

post-5031-0-01529100-1399603358_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok I have the files  CTEffectsFilter.ax  & CTFramer grabber

ALSO CTVidCap.dll is in  error #2 from screenshot

 

 

what do I do with these 2 files ?
I have opened up Properties and see check sum 
How do I check the extensions ?

 

If these 2 files are from the CD and the CD installed a working  cam on another computer....then

what causes RegSvr32 fails to register these too files ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

How to show or hide file name extensions in Windows Explorer

 

1.Start Windows Explorer, you can do this by opening up any folder.

2.Click Tools, and then click Folder Options.

3.Scroll down and then click Folder and search options.

4.Click the View tab.

5.Scroll down until you notice Hide extensions for known file types, un-check this line by clicking the check box.

 

Note To hide file name extensions, check this line.

 

6.Click OK

 

Check (copy here) the exact filenames (and their extensions), then we'll try to register them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hide extensions for known file types was  un-checked

exact filenames (and their extensions)

 

Registering A Filter

  1. Locate the .AX file in question. 
    Most of the time these are stored in C:\Windows\System32 or in C:\Program Files\\.
  2. Goto Start>>Run>>Type regsvr32.exe "C:\Location\of the\ax file\filter.ax - Then Hit Enter
  3. It should say it succeeded, if not you likely name to change the path so it is correct.

Pasted

 CTEffectsFilter.ax"

Regsvr32.exe "C:\Program Files\Creative\Creative WebCam Live! Ultra\WebCam Center\ CTEffectsFilter.ax"

 

CTFramegrabber,ax
regsvr32.exe "C:\Program Files\Creative\Creative WebCam Live! Ultra\WebCam Center \CTFramegrabber.ax"

 

2 ERRORS APPEAR FOR FILE

 

1. Load library"C:\Program Files\Creative\Creative WebCam Live! Ultra\WebCamCenter\CTEffectsFilter.ax"

failed.The specific module could not be found

 

 

Load library"C:\Program Files\Creative\Creative WebCam Live! Ultra\WebCamCenter\ CTFramegrabber.ax"

failed.The specific module could not be found

 

2. Dll register server  >>> SEE SCREENSHOT

 

 
I copied the location from properties

 

post-5031-0-36239800-1399690918_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try these:

cd "C:\Program Files\Creative\Creative WebCam Live! Ultra\WebCamCenter\"
The following commands should be executed if you are in the previous path:

c:\windows\system32\regsvr32 CTVidCap.dll
c:\windows\system32\regsvr32 CTEffectsFilter.ax
c:\windows\system32\regsvr32 CTFramegrabber.ax

Share this post


Link to post
Share on other sites

I pasted c:\windows\system32\regsvr32 CTVidCap.dll in run

Got error >>> SEE SCREENSHOT

Load library(
CTVidCap.dll) failed.The specific module could not be found

 

Get error on each one of the did

I searched

Regsvr32: "LoadLibrary failed - The specified module could not be found"

Heres one of the link
http://www.bpsoftware.com/blog/post/2012/02/25/Regsvr32-LoadLibrary-failed-The-specified-module-could-not-be-found-and-FileMon.aspx

 

During a recent deployment I had had an issue with the registration of a DLL.  Part of the deployment process included the registration with RegSvr32. On one computer the registration failed with the error “LoadLibrary failed - The specified module could not be found”.  This error was a bit troublesome as the installation process was previously successful on several other computers. I verified the path was correct, the library existed, permissions were correct and more.

I used Process Monitor to trace the activity, filtered on the Regsvr32 process, and noticed that a dependent library was missing. Process Monitor indicated, in the list, the specific file that was not found. In the end I copied the missing library to the computer and the registration was successful.

How do I copy the missing library to the computer and the registration was successful ?


Another answer was
I would suggest downloading the WindowsUpdateAgent30-x86.exe (or WindowsUpdateAgent30-x64.exe for 64-bit systems), and running that command with the/wuforce command line switch.
__________________________________________________________
Can u give me your best ADVICE on how to move forward..

Please try to go step by step on instructions

I will wait for your answers

post-5031-0-11659600-1399730458_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I forgot to write to try it from the command prompt.
From the run window, type cmd, press enter.
Then launch those commands.

 

Try these:

cd "C:\Program Files\Creative\Creative WebCam Live! Ultra\WebCamCenter\"
The following commands should be executed if you are in the previous path:
c:\windows\system32\regsvr32 CTVidCap.dll
c:\windows\system32\regsvr32 CTEffectsFilter.ax
c:\windows\system32\regsvr32 CTFramegrabber.ax

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also tried cmd earlier

I'll try it again
....same result ..same error

 

from the command prompt.....same result ..same error

 

Im going to focus on the error
Regsvr32: "LoadLibrary failed - The specified module could not be found"

 
Did u read and see under I SEARCH on the my last post ?? 
Regsvr32: "LoadLibrary failed - The specified module could not be found"

I used Process Monitor to trace the activity, filtered on the Regsvr32 process, and noticed that a dependent library was missing. Process Monitor indicated, in the list, the specific file that was not found. In the end I copied the missing library to the computer and the registration was successful.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

I will be researching the above paragraph
I will download  Process Monitor v3.1 and see what it shows
I will let u know once I run the program
what it says.
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896645

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...